
HoşSohbet Nasıl Yazılır ?
Hoşsohbet nasıl yazılır, Hoşsohbet TDK yazılışı
Hoşsohbet kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: hoşsohbet
Hoşsohbet nedir, ne demektir, kısaca anlamı
Hoşsohbet kelimesinin kökeni : Farsça ḫoş + Arapça ṣuḥbet
Yazı ilk olarak milattan önce 3000 yıllarında Sümer halkı tarafından kullanılmaya başlandı. Çivi yazısı ve resim yazısının ardından alfabeler oluşturuldu. Daha sonra her uygarlığın kendine göre bir dil yapısı oluştu. Kimi zaman bu uygarlıklarda köklü dil değişimleri meydana geldi. Hatta günümüzde bile dilimize yeni yeni sözcükler eklenmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki her dil çevresinden etkilenmekte ve içerisinde bir miktar yabancı sözcük barındırmaktadır. İşte eğitimin içerisinden geçen her birey, şayet kendi dilini korumak istiyorsa, ona sahip çıkmak istiyorsa; kendi dilini yabancı sözcüklere karşı korumalıdır. Çünkü bir dil ne kadar sade kalırsa o kadar az soruna sahip demektir. Dilimizin yalın hali ile kullanılması için pek çok kelimenin TDK yazılışı sitemizde yer almaktadır.
Sohbet Nova sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.
Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.
Dil Bilimi Nedir?
Her dil, ait olduğu sınıfa ve aileye göre sınıflandırılsa da, aslında dillerin de kendine has özellikleri vardır. Belki bu özellikler çok ufak farklılıklar ile aynı ailedeki diğer dillerden ayrılabilir. Ancak bu durum, onun kendine has ince detaylara sahip bir dil olabileceği gerçeğinin önüne geçemez. Dillerin bu yönü ile her anlamda incelenmesine (duygu, düşünce, ahenk, vurgu, biçem, anlam, yayılım açısından değerlendirilmesine) yardımcı olan bilim dalına dil bilimi denilir.
Dil bilimi, her dili bazı değerlendirme ölçütlerine göre değerlendirir. Bu değerlendirme ölçütleri, Edim bilim, anlam bilim, söz dizim, biçim bilim ve ses bilim özellikleridir. İnsanın bir dili oluştururken hangi yollara başvurduğu ve hangi kaynakları kullandığı da dil bilimi için önemli bir değerlendirme ölçütüdür.